• EcoFITT Top1-banner 11-17
  • EcoFITT Top2 UN-banner 11-17

Paradigmeskift

En verden uden affald

I en verden af biologiske og tekniske kredsløb findes begrebet affald ikke længere. Alt er en ressource - er næring. Udtrykke affald stammer godt nok fra det der sker i botaniken - f.eks. æbler som falder af et træ - affald i ordets oprindelige betydning.
Mennesket har i nyere tid overført udtrykket affald i en mistolket betydnig og anvendelse. I dag er affald i Danmark noget som oftest bliver destrueret ved forbrædning eller deponeret i undergrunden til tvivlsom glæde for de næste generationer.
Forbrædningen af affald eller rettere ressourcer kan dog på sigt føre til ressourceknaphed af nødvendige stoffer og materialer. Derfor er det kun hensigtsmæssigt at anvende økosystemets begrænsede ressourcer i kredsløb.
Ved at anvende kredsløb, kan vi på en skånsom måde indgå i økosystemet ved at efterlade et positivt bidrag, således at stoffer og materialer kan genanvendes igen og igen.
Den gode nyhed ved dette paradigmeskift er, at der er plads til alle; ingen behøver at sulte og ingen behøver at undvære noget. Eneste krav er, at man bidrager til at kredsløbene kan fungere ved at enhver efterlader et kvalitativt og kvantitativt positivt bidrag til den fortsatte drift af kredsløbene.
I naturen - i økosystemet fungerer det allerede meget godt - selv i dag. Det tekniske system, som vi mennesker har udviklet, skal dog genopfinde sig ved at kopiere den måde hvorpå økosystemet fungerer. Det er her Cradle to Cradle principperne kommer på dagsordnen.
 

Kontakt

EcoFiTT ApS
Vindinggård Ringvej 1
7100 Vejle
Denmark
 
P: +45 36996808
M: +45 30214773
E: info (at) ecofitt.com
VAT no.: DK 32335314

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os på

Følg Cradle to Cradle World

twitter  facebook  youtube

Du kan også finde os på LinkedIn

linkedin