• EcoFITT Top1-banner 11-17
  • EcoFITT Top2 UN-banner 11-17

Case studies

DESSO

DESSO er en førende europæisk producent af tæpper og tæppefliser til kommercielle- og husholdningsformål, såvel som på Desso pic1 200x190markederne hotel, sundhed, marine og luftfart.
DESSO er også markedsleder i kunstgræs og forstærket naturligt græs til sportspladser.

DESSO er aktiv i 110 lande og fokuserer sin innovationsstrategi på kreativitet, funktionalitet og Cradle to Cradle ® .
DESSO har ambitioner om at designe alle deres produkter efter Cradle to Cradle ® design kriterier i 2020 og har allerede opnået opsigtsvækkende gennembrud hen imod dette mål.

Ecobase
DESSO har forpligtet sig til at designe produkter, der kun indeholder positivt definerede materialer, der er sikre for mennesker og er biologisk eller teknisk genanvendes i slutningen af ​​deres levetid.
Inspireret af naturens evige cyklus af udvikling og genfødsel, er DESSO EcoBase ® produkter designet til at kunne genbruges i DESSO egen produktionsproces. Garnet, Polyamid (PA), vil blive konverteret tilbage til grundmaterialet og kan igen anvendes til at producere nye garn.
Med lanceringen af ​​DESSO EcoBase ® har DESSO opnået Cradle to Cradle ® Silver certificering for tæppefliser.

 

Desso circle 250x250pxEn vigtig motivation for det nye EcoBase ® design var ønsket om at skabe et produkt, som kan skilles ad for lettere genbrug af dets komponenter. Det er grunden til, som en del af DESSOs seneste multimillion euro investering, har DESSO udviklet Refinity ®, en innovativ adskillelsesteknik som gør det muligt at garn og andre fibre kan blive adskilt fra bagsiden. Dette frembringer to materialestrømme, som derefter kan genbruges.
Gennem Cradle to Cradle ® engagement har DESSO indført et Take BackTM program, hvor DESSO indsamler brugte tæpper fra deres kunder, og sikrer dermed, at de kan blive ordentligt forarbejdet igen. Dette resulterer i en kontinuerlig teknisk cyklus.
DESSO Tag BackTM Program har modtaget midler fra Den Europæiske Union

 

Airmaster
Da vi i gennemsnit bruger mere end 90% af vores tid indendørs, er luftkvaliteten af allerstørste betydning. Med sit Cradle to Cradle ® engagement, har DESSO bl.a. et mål, at bidrage til en forbedret luftkvalitet, hvilket resulterer i bedre sundhed og velvære af menneskerne.
En vurdering foretaget af World Health Organization (WHO) viser, at en stadig bredere vifte af sundhedsskadelige effekter kan være knyttet til luftbårne partikler.*

Den patenterede teknologi bag DESSO Airmaster ® er specielt udviklet til at indfange og fastholde farlige partikler.**
DESSO Airmaster® er 8 gange mere effektiv til at fange og fastholde fint støv end hårde gulve og 4 gange mere effektiv end standard tæppeløsninger (PM10), hvilket gør den til den mest effektive løsning til gulvet for at fange finstøv fra luften.***

Hent DESSO projekt Airmaster: Sancta Maria, Winkler
Mere om DESSO: www.desso.nl
 

 
*    Kilde: Retningslinjer for partikler, global 2005 update World Health Organization luftkvalitet.
**  Patentanmeldt: NL 2.002.808.
*** Baseret på tests udført af GUI, med DESSO Airmaster ® versus standard PVC hardfloor og versus standard strukturerede tæpper.

 

Kontakt

EcoFiTT ApS
Vindinggård Ringvej 1
7100 Vejle
Denmark
 
P: +45 36996808
M: +45 30214773
E: info (at) ecofitt.com
VAT no.: DK 32335314

Tilmeld nyhedsbrev

Følg os på

Følg Cradle to Cradle World

twitter  facebook  youtube

Du kan også finde os på LinkedIn

linkedin