• EcoFITT Top1-banner 11-17
  • EcoFITT Top2 UN-banner 11-17

Prof. dr. Michael Braungart - stifteren

Professor Dr. Michael Braungart er grundlægger og videnskabelig direktør i EPEA Internationale Umweltforschung GmbH, et institut for international miljøforskning og rådgivning med hovedsæde i Hamburg. Han er også medstifter og videnskabelig direktør for McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC) i Charlottesville, Virginia (USA), medstifter og videnskabelig leder af Hamburger Umweltinstitut (HUI - et non-profit forskningscenter) samt direktør af Braungart Consulting i Hamburg.

Braungart studerede kemi og procesteknik, blandt andet på universiteterne i Konstanz, Darmstadt, Hannover og Zürich. I 1980'erne, dedikerede han sit arbejde for miljøorganisationen Greenpeace og hjalp med at etablere kemisektionen af Greenpeace International i 1982, som han overtog ledelsen af i 1985. Samme år fik han sin ph.d. fra universitetet i Hannover. For at udvikle løsninger til komplekse miljøproblemer blev EPEA oprettet hos Greenpeace i 1987. Lige siden har Braungart været involveret i forskning og rådgivning for øko-effektive produkter, dvs produkter og produktionsprocesser i kredsløb, som ikke blot er uskadelige for mennesker eller natur, men endda ligefrem gavnlige.

I 1994 blev Michael Braungart professor i Process Engineering ved Leuphana Universitet Lüneburg (Tyskland) og har nu et professorat i Cradle to Cradle ® & Eco-efficiancy. Siden efteråret 2008 har han også undervist på Erasmus Universitetet i Rotterdam: han var oprindeligt Cradle to Cradle ® professor på det hollandske forskningsinstitut for Transitions (DRIFT), og fra 2011 har han professoratet for Cradle to Cradle ® Innovation & Quality på Rotterdam School of Management (RSM). Desuden er Braungart professor af Cradle to Cradle ® Design på University of Twente i Enschede (Nederlandene). I perioden 1994-1998 arbejdede Braungart Carnegie Mellon University i Pittsburgh, Pennsylvania (USA), Darden Business School i Charlottesville, Virginia (USA), Bauhaus - universitetet i Weimar (Tyskland) og University of Wales i Cardiff (UK).
I øjeblikket er Braungart gæste professor for Building Technology på TU Delft i Holland.


Braungart er forfatter af "Hannover Principles of Design: Design for Sustainability", der fungerede som retningslinjer for Verdensudstillingen i Hannover i år 2000. I 2002 var han også forfattet af "Cradle to Cradle: The Way We Make Things" , som blev oversat til utallige sprog. Med baggrund i denne succes blev  "Den næste industrielle revolution”: The Cradle -to- Cradle - Community" udgivet i 2008. For sine videnskabelige resultater har Michael Braungart modtaget en række priser. Mellem 1989 og 1991 udviklede han et Cradle to Cradle ® koncept under navnet " Intelligent Produkt System" (IPS) i forbindelse med et forskningsbaseret projekt af den schweiziske kemivirksomhed Ciba-Geigy (Novartis i dag).

Kontakt

EcoFiTT ApS
Vindinggård Ringvej 1
7100 Vejle
Denmark
 
P: +45 36996808
M: +45 30214773
E: info (at) ecofitt.com
VAT no.: DK 32335314

Følg os på

Følg Cradle to Cradle World

twitter  facebook  youtube

Du kan også finde os på LinkedIn

linkedin